Свинско с ориз

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Свинско с ориз1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
1
"Вкусна рецепта от тефтера на баба..."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 150 гр.
  • мас - 10 гр.
  • ориз - 50 гр.
  • черен пипер
  • доматено пюре - 50 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото разрязано на парчета, се пече на фурна в намазнена тава. Когато се позачерви, се поръсва със сол и се прибавя доматеното пюре.

Залято с хладка вода, се оставя да ври до омекване, като от време на време се разбърква.

Почистеният и измит ориз се слага в тавата в отношение с вода 1:3. Пече се, докато оризът поеме водата.

Поднася се топло поръсено с черен пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
45
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тортичка
Тортичка
По-вкусно е,когато има кромид лук,ситно нарязан.Интересно е печенето на месото,аз го задушавам в тенджера,после всички продукти -в тавата.
06.01.2014 14:04
3
Деси
Деси
Както е на снимката, а доколкото рабрах в рецептата е всичко заедно.......
29.08.2013 13:27
2
Деси
Деси
Аз бих ги приготвила отделно ориза и месото,но поднесено в една чиния.правила съм ги заедно и не ми харесва.Лично мнение е .
29.08.2013 13:23
1
Ани
Ани
Защо на снимката оризът е бял,а в рецептата има доматено пюре?
20.06.2013 13:00
3
1
Покажи всички подкоментари
zlateto
zlateto
Много точно и ясно е написана рецептата ...!!!
24.03.2013 16:28
Аз
Аз
Че колко по-ясно трябва да се напише? Кое от написаното не ви стана ясно, не разбрах. За мен си е разбираемо написано, а нямам претенции да съм главен готвач...или изобщо готвач
04.03.2013 09:51
Голяма работа
Голяма работа
Дано авторът не пише и инструкции употреба на ръчни гранати.
18.06.2012 11:42
Деница Иванова
Деница Иванова
Без да се опитвам да обидя някого, но не всички, които искат да споделят рецепта имат дар слово. За мен рецептата е разбираема. За тези, които има заядлив характер и липса на мозък ще обясня: месото вместо да се пържи в тенджера се пече в тавата и като се зачерви се добавят доматеното пюре и вода, колкото да не остава сухо!. След като е достигнало определена кулинарна готовност, която всеки, който иска да сготви нещо, трябва да може да усети, се добавя ориз и нужното количество вода. Щом оризът уври - е готово! Манджа с грозде би било, ако ако към тези продукти добавите и някакъв абсурд като захар или сок от киви! Вярвам, че объркването на всинца ви идва от факта, че цялото готвене се случва в тава, а не в тенджера и после тава.
17.06.2012 22:38
3
venci
venci
Това ако го прочете някой, който си има представа от готвене ще умре от смях.
Това ми звучи, като манджа с грозде.
И така е описано че трябва да си главен готвач, че да се досетиш за какво става дума.
17.06.2012 18:52
1
стели
стели
съвсем разбираемо е.
07.05.2012 15:47
М
М
По - неясно описание не бях чел. Авторът е пълна причка.
27.10.2011 13:10
1
силвия
силвия
Изобщо не се разбира как да се сготви, аз съм начинаещ.
16.03.2011 15:00
vency04
vency04
Моля, за по - подробно описание на всички рецепти. Благодаря.
28.01.2011 14:28
1
марчето60
марчето60
Не е написано нного ясно. Млад готвач би видял зор.
11.11.2009 18:09