Начин на приготвяне
Изберете средни по размер пресни картофи.
Измийте ги много добре, без да ги белите, и ги сварете в посолена вода за 10 минути, като засечете време от момента на завиране.
След това отцедете и разрежете картофите на две половинки.
Покрийте тава с хартия за печене и прибавете в нея разтопено масло, всички подправки, малко сол и настърган пармезан или Грана падано.
От маслото и пармезана заделете малка част за поръсване.
Разбъркайте добре и разстелете сместта равномерно по цялата повърхност на тавата.
Върху тази смес наредете картофите с разреза надолу, намажете ги със заделеното разтопено масло и поръсете с останалия пармезан.
Сложете картофите да се пекат в предварително загрята фурна на 220 °C за 30 минути.
Готовите печени картофи поръсете с малко ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте като гарнитура към печено месо или като предястие.
Получиха се неустоими картофки с хрупкава пармезанова коричка.
Бон Апети!
* Италиански микс подправки съдържа: резене, чесън, черен пипер, риган, мащерка, магданоз, цитрусова кора, босилек, розмарин, салвия, майоран.
Коментари