Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Печени Картофи»Неустоими пресни картофки с пармезанова коричка

Неустоими пресни картофки с пармезанова коричка

Росица ПетроваРосица Петрова
Гуру
8209k5k5k9
Неустоими пресни картофки с пармезанова коричка
Снимка: Росица Петрова
1 / 7
29/04/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Получиха се неустоими картофки с хрупкава пармезанова коричка...Бон Апети!"

Необходими Продукти

  • пресни картофи - 1 кг
  • пармезан - 100 г или Грана падано
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чили - 1/2 ч.л. на люспи
  • италиански подправки - 1 ч.л. микс *
  • масло - 50 г
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изберете средни по размер пресни картофи.

Измийте ги много добре, без да ги белите, и ги сварете в посолена вода за 10 минути, като засечете време от момента на завиране.

След това отцедете и разрежете картофите на две половинки.

Покрийте тава с хартия за печене и прибавете в нея разтопено масло, всички подправки, малко сол и настърган пармезан или Грана падано.

От маслото и пармезана заделете малка част за поръсване.

Разбъркайте добре и разстелете сместта равномерно по цялата повърхност на тавата.

Върху тази смес наредете картофите с разреза надолу, намажете ги със заделеното разтопено масло и поръсете с останалия пармезан.

Сложете картофите да се пекат в предварително загрята фурна на 220 °C за 30 минути.

Готовите печени картофи поръсете с малко ситно нарязан пресен магданоз и сервирайте като гарнитура към печено месо или като предястие.

Получиха се неустоими картофки с хрупкава пармезанова коричка.

Бон Апети!

* Италиански микс подправки съдържа: резене, чесън, черен пипер, риган, мащерка, магданоз, цитрусова кора, босилек, розмарин, салвия, майоран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Juliya
Juliya
Картофките са чудесни!
09.05.2023 19:37
2