Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с пармезанова коричка и пресни картофи

Пъстърва с пармезанова коричка и пресни картофи

Живка ГеоргиеваЖивка Георгиева
Иноватор
1494243701
Пъстърва с пармезанова коричка и пресни картофи
Снимка: Живка Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
2
"Точно си мислите, че няма как животът да стане още по-хубав и някой ви предложи да опитате от тази пъстърва"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • пресни картофи - 1 кг
  • пармезан - 100 г
  • зехтин
  • чубрица
  • риган
  • сол
  • лимони - 1/2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства. Осолява се добре. В коремчето пъхнете резенчета лимон.

Пресните картофи се измиват и при нужда се обелват. Нарязват се на колелца и се подреждат в тавичка около рибата.

Залейте със зехтин и задушете под алуминиево фолио около 45 минути в загрята фурна.

Махнете фолиото и поръсете с настърган пармезан рибата и картофите. Печете още десетина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: