Начин на приготвяне
Измиваме карфиола и го накъсваме на марки розички. Бланшираме го в подсолена вода за около 7 минути. Шокираме в купа с ледена вода.
Оставяме го в гевгир, за да се отцеди добре.
През това време приготвяме панировката, като разбиваме с пасатор яйцата и брашното. Прибавяме бирата и щипка сода.
В друг съд смесваме настърганото на ситно сирене и галетата.
Всяка розичка от карфиола топваме първо в яйчената панировка, след което я овалваме в пармезана и галетата.
Пържим в сгорещена мазнина, след което ги поставяме върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.
За сосa пасираме изброените продукти.
Поднасяме хрупкавото мезе върху листа от карфиол и вдигаме наздравица с чаша студено пиво.