Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Паниран карфиол с пармезанова коричка

Паниран карфиол с пармезанова коричка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8967k3k4k1
Паниран карфиол с пармезанова коричка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
24/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Хрупкава коричка и неустоим аромат - няма да ви каним на гости, защото искаме всичко да си изядем сами"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава, средна на големина
  • яйца - 5 бр.
  • брашно - 4 с.л. царевично
  • бира - 50 мл
  • пармезан - 100 г ( или кашкавал)
  • галета - 200 г
  • сода - 1 щипка
  • За соса
  • катък - 1 к.ч.
  • майонеза - 1/2 ч.ч.
  • каперси
  • чесън
  • червен пипер
  • копър
  • сол - на вкус (каперсите са солени)
  • растителна мазнина - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме карфиола и го накъсваме на марки розички. Бланшираме го в подсолена вода за около 7 минути. Шокираме в купа с ледена вода.

Оставяме го в гевгир, за да се отцеди добре.

През това време приготвяме панировката, като разбиваме с пасатор яйцата и брашното. Прибавяме бирата и щипка сода.

В друг съд смесваме настърганото на ситно сирене и галетата.

Всяка розичка от карфиола топваме първо в яйчената панировка, след което я овалваме в пармезана и галетата.

Пържим в сгорещена мазнина, след което ги поставяме върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина.

За сосa пасираме изброените продукти.

Поднасяме хрупкавото мезе върху листа от карфиол и вдигаме наздравица с чаша студено пиво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: