Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз на фурна с лапад и горски печурки

Ориз на фурна с лапад и горски печурки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз на фурна с лапад и горски печурки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Поднесете пролетното ястие ориз на фурна с лапад и горски печурки с кисело мляко. Лесно, простичко и много вкусно!"

Необходими Продукти

  • ориз - около 300 г
  • печурки - 150 - 160 г горски
  • лапад - 1 голяма връзка
  • магданоз - 6 клонки
  • пресен чесън - 1 връзка
  • пресен лук - 4 стръка
  • сушени зеленчуци - 1 ч.л. с връх
  • черен пипер - 2 щипки
  • олио - около 60 мл.
  • чубрица - 1 ч.л. ронена
  • сол - на вкус
  • кисело мляко - за поднасяне
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете листата от пресен лапад, чесъна и лука и ги накълцайте.

Задушете в олиото, докато омекнат.

Почистете и гъбите и ги нарежете на по- едри парченца. Запържете ги за кратко и сипете ориза, предварително измит от нишестето.

Бъркайте 2-3 минутки и овкусете със сол, пипер и чубрица.

Налейте вода в пропорция 1:3 с ориза. Разбъркайте добре, сложете сушените зеленчуци и прехвърлете в тавичка ориза с лапад.

Печете, докато оризът поеме течността.

Поднесете пролетното ястие ориз на фурна с лапад и горски печурки с кисело мляко.

Лесно, простичко и много вкусно!

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка: