Начин на приготвяне
Нарежете гърдите на отделни ребра и ги сложете в купа. Добавете малко олио, малко червен пипер, черен пипер, чубрица, сол и мащерка. Разбъркайте хубаво, сложете стреч фолио и оставете в хладилника да се маринова.
Измийте сладките картофи и ги нарежете на полумесеци.
В тавата на фурната сложете олио, подмажете хубаво.
Разбъркайте картофите с мащерка, сол, черен пипер, червен пипер, малко олио и чубрица. Разбъркайте хубаво и изсипете картофите в тавата.
Морковите обелете и нарежете на жулиени. Сложете ги в купата, където сте овкусили картофите и разбъркайте, за да оберете останалите подправки. Добавете ги към картофите.
Гъбите измийте и нарежете на четвъртинки. Овкусете със сол и черен пипер и ги добавете в тавата.
Лукът се обелва и се реже на полумесцеци, които се разделят и се разпределят в тавата.
Чесънът се разделя на скилидки, но не се бели. Слага се така в тавата.
След като всички зеленчуци са в тавата, извадете свинските гърди и ги подредете върху зеленчуците. Сипете бирата и печете в загрята на 180 градуса фурна за около час или до готовност на всички продукти.
Изключително вкусно ястие се получи! Да ви е сладко!
Коментари