Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Шницели»Зелев шницел със сметанов сос

Зелев шницел със сметанов сос

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Зелев шницел със сметанов сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Крехки шницели за онези, които не са почитатели на мръвките"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 50 г
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • за соса
  • сметана - 200 г
  • магданоз - 5 стръка
  • чесън - 4 скилидки
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зелката се разрязва на две и се реже на равни резени с дебелина 3 сантиметра. Яйцата се разбиват със солта и черния пипер.

В тиган се загрява смес от олио и масло. Зелето се запича от двете страни до златисто. Приготвя се сос, като чесънът се реже на ситно, добавя се ситно нарязаният магданоз и сметаната.

Добавя се солта и шницелът се полива със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: