Начин на приготвяне
В съд изсипваме олиото, прибавяме ребрата, изпържваме от двете страни, прибавяме вода колкото да се покрият, и оставяме да се варят.
Изчистваме лапада от дръжките и го бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода.
Нарязваме на ситно моркова и лука и ги задушаваме в сгорещено олио за около 5 минути, като след това добавяме лапада и разбъркваме.
Измиваме си ориза и него прибавяме към останалите продукти, както и домашната подправка.
Овкусяваме с черен пипер и джоджен, изсипваме всичко в тавичка, като добавяме към 1 ч.ч. ориз 4 ч.ч. вода.
Нареждаме сварените ребра и поставяме във фурната.
Печем докато оризът на фурна е готов.
Свинските ребра с ориз и лапад са много вкусни.