Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Свински ребра с ориз и лапад

Свински ребра с ориз и лапад

Свински ребра с ориз и лапад
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3
"Ароматни ребърца с ориз и лапад, апетитно запечени на фурна"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 1 кг
  • лапад - 200 г
  • зелен лук - 3 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 2 ч.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • домашна подправка - 2 с.л.
  • джоджен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд изсипваме олиото, прибавяме ребрата, изпържваме от двете страни, прибавяме вода колкото да се покрият, и оставяме да се варят.

Изчистваме лапада от дръжките и го бланшираме за няколко минути във вряща подсолена вода.

Нарязваме на ситно моркова и лука и ги задушаваме в сгорещено олио за около 5 минути, като след това добавяме лапада и разбъркваме.

Измиваме си ориза и него прибавяме към останалите продукти, както и домашната подправка.

Овкусяваме с черен пипер и джоджен, изсипваме всичко в тавичка, като добавяме към 1 ч.ч. ориз 4 ч.ч. вода.

Нареждаме сварените ребра и поставяме във фурната.

Печем докато оризът на фурна е готов.

Свинските ребра с ориз и лапад са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: