Дърпано свинско

Дърпано свинско
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"С дърпаното свинско се правят такива вкусни хамбургерите, че ви е бедна фантазията - разбира се, ако не го хапнете преди това"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • сол
  • кафява захар - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 ч.л. на прах
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л. смлян
  • червено вино - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В парчето месо се правят прорези. В тях се поставя по парченце нарязана по дължина скилидка чесън. Така се шпикова месото.

В купа се смесват останалите продукти - сол, кафява захар, червен пипер, черен пипер лук на прах и кимион.

Сухите съставки се объркват хубаво, след което се втриват в месото.

Свинската плешка се увива в свежо фолио и се оставя в хладилника за няколко часа за да поеме ароматите.

Овкусеното месо се поставя на дъното на йенска тенджера, налива се виното, похлупва се с капак и се слага във студена фурна.

Пече се на 170 градуса около два часа. Тайната е в бавното печене. Готовото, свинско на фурна се изважда и се оставя около 15 минути да почине, след което се раздърпва на нишки с помощта на вилица.

Сервира се дърпано свинско в питка за хамбургер, арабска питка или просто с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: