Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Пролетна спаначена супа без запръжка

Пролетна спаначена супа без запръжка

Пролетна спаначена супа без запръжка
Снимка: Росица Петрова
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Страхотна пролетна супичка, богата на витамини и минерали"

Необходими Продукти

  • спанак - 200 г пресен
  • киселец - 1 връзка
  • моркови - 2 бр.
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 стрък
  • ориз - 50 г
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • джоджен - пресен
  • застройка
  • кисело мляко - 3 с.л. пълни
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази вкусна пролетна супа първо настържете 2 средни моркова на едро ренде и ги сложете в тенджера с около литър вода вряща вода.

Прибавете ориза, сол и черен пипер и гответе 15 минути. Ориза може да замените с булгур.

През това време почистете и нарежете пресния лук и чесън, както и спанака и киселеца.

За да запазят максимално вкусовите си качества и полезни вещества, прибавете зелениите към супата почти накрая.

Добавете също и олиото и оставете супата да къкри още 10 минути.

Накрая добавете към супата ситно нарязан джоджен и пригответе застройката.

Смесете в купа киселото мляко и 1 жълтък.

Започнете да добавяте по малко от горещия бульон на супата към млякото, бъркайки.

След това прибавете застройката на тънка струя към спаначената супа и гответе още минута-две.

Пролетната спаначена супа без запръжка е готова.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: