Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа със запръжка

Спаначена супа със запръжка

Спаначена супа със запръжка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една спаначена супа няма ли запръжка, хич не ни я хвалете, казваме ние"

Необходими Продукти

  • спанак - 2 връзки
  • ориз - 6 - 7 с.л.
  • вода - 1, 5 мл
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1/2 глава
  • сол - на вкус
  • червен пипер 1 с.л. равна
  • джоджен - пресен
  • гарниране
  • кисело мляко
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитият спанак се почиства от дръжките , нарязва се на ситно заедно с лука.

В тенджерка наливаме указаното количество вода и загряваме да заври.

Добавя се нарязан спанак и ориз. Вари се 20 минути на умерен огън без капак, да не кипне, че се пени.

В тиган се загрява олио, запържва се ситно нарязан лук да омекне, сваляме тигана от котлона и се прибавя червен пипер, като бъркаме непрекъснато.

Сипва се запръжката в тенджерата и отново се разбърква.

Овкусява се със сол на вкус и ситно нарязани листа от пресен джоджен.

Оставя се още малко на котлона да се готви до пълна готовност на ориза.

Сервираме спаначената супа с кисело мляко и чесън.

Вкусна гозба от тефтера на баба.

Добър апетит!

Спаначената супа със запръжка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: