Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Пъдпъдъци в сос от ром

Пъдпъдъци в сос от ром

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Пъдпъдъци в сос от ром1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"За приготвянето на пъдпъдъци се изисква майсторлък - майсторлък и тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • ром - 4 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • чили - 2 с.л. сос
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • сол - 3 щипки
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Медът, ромът, чили сосът и солта се смесват и с тази смес се намазват пъдпъдъците.

Слагат се в тава, намазана с мазнина, и се пекат 40 минути на 180 градуса, като постоянно се поливат със соса от печенето.

Пъдпъдъците се вадят от тавата, а сосът от печенето се разрежда с бульона и се вари 5 минути на бавен огън. Пъдпъците се сервират, полети със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: