Начин на приготвяне
Ментовото брашно се слага за аромат. Ако не обичате или нямате такова, може да го пропуснете.
Ползвам стевия за сладкиши и еритритол на прах, които са 1:1 със захарта.
Маслото и шоколадовите капки се разтапят на водна баня или в микровълнова фурна.
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се прибавят към шоколадовата смес и се разбърква с бъркалка. Пак към шоколадовата смес се добавят останалите съставки - какаото, кето подсладителят, ванилията, солта, бадемовото брашно и бакпулверът. Всичко се разбърква с бъркалка.
Към белтъците се добавя ментовото брашно и се разбиват на сняг. Шоколадовата смес се изсипва при белтъците и се обърква с шпатула.
Сместа се изсипва в тава, покрита с хартия за печене. Размерът на тавата е 20 на 25 см. Отгоре се нареждат малините. Пече се кето сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 - 30 минути, зависи от фурната.
Оставете кето браунито да изстине и го нарежете на 16 парчета. Във видеото по погрешка съм написала 12.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия