Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Печени пъдпъдъци с цитрусов крем

Печени пъдпъдъци с цитрусов крем

Нина НордНина Норд
Джедай
306270
Печени пъдпъдъци с цитрусов крем2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Стане ли дума за вкусни пъдпъдъци - ние за тези се сещаме и нито едни други"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъци - 4 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • портокали - 1 бр.
  • червен пипер - ¼ ч.л. лют
  • масло - 100 г
  • олио - 2 с.л.
  • бял пипер - ½ ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя да омекне и се разбива със сока и настърганата кора на лимона и портокала. Добавя се лютият червен пипер. Слага се във фолио, оформя се като руло и се оставя във фризера за 2 часа.

Пъдпъдъците се разрязват на половинки, натриват се със сол и пипер и се намазват с олио. Пекат се 30 минути на 200 градуса, като няколко пъти се обръщат и се мажат с олио.

Замразеният крем се реже на 8 еднакви кръгчета. Пъдпъдъците се сервират, като върху всяко парче се слага по едно парченце замразен крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: