Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Дивеч»Задушено сърнешко с червено вино

Задушено сърнешко с червено вино

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Задушено сърнешко с червено вино2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Майсторлък не ви трябва за приготвянето на перфектното сърнешко месо - трябва ви сърнешко месо и тази изпитана рецепта"

Необходими Продукти

  • сърнешко месо - 500 г
  • червено вино - ½ ч.ч.
  • сметана - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бульон - 4 ч.ч. месен
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • майорана - ½ ч.л.
  • зехтин - 5 ч.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Виното се смесва с майораната, черния пипер, солта и 1 чаена лъжичка зехтин.

Залива се дивечът и се маринова 30 минути. Лукът, целината и морковите се почистват и се режат на кубчета.

Месото се реже на едри парчета и се запържва в зехтин до златиста коричка.

Добавя се доматеното пюре и се пържи още 3 минути.

Добавя се бульонът и всичко се задушава на бавен огън 45 минути.

Брашното се запича на сух тиган и се разрежда с малко от соса от задушеното месо и със сметаната.

Разбърква се добре и се добавя към месото.

Задушената сърна с червено вино е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Elena Hristova
Elena Hristova
vpechatlena sam,ste go sgotvia taka i sled tova ste komentiram rezultata,ok?
03.03.2015 17:03
7