Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Пирог»Руски пирог с пиле по графски

Руски пирог с пиле по графски

Нина НордНина Норд
Джедай
306268
Руски пирог с пиле по графски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 250 г
  • сметана - 2 ч.ч.
  • сол - 1/3 ч.л.
  • пилешко филе - 500 г (сварено)
  • печурки - 100 г
  • бульон - 2 ч.ч. пилешки
  • яйца - 3 бр.
  • коняк - 4 с.л.
  • сол - ½ с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От 1 яйце, брашното, една чаша сметана и солта се замесва тесто. Маслото се намачква с вилица. Тестото се разточва на квадрат и в средата се слага маслото. Прегъва се и се разточва отново. Пак се прегъва и се разточва, след което се оставя в хладилника за 30 минути.

Тестото отново се сгъва и се разточва и се оставя в хладилника за 2 часа. Гъбите се нарязват на филийки и се сваряват. Пилешкото месо се нарязва на ситно. Брашното се запича на тиган, разрежда се с бульона и се вари на слаб огън 5 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се останалата сметана и 2 жълтъка и всичко се смесва. Сосът се смесва с гъбите и пилешкото месо. Добавя се конякът. Тестото се разделя на половина и се разточва.

Половината тесто се слага в тава, като се оформят бордове. Отгоре се разпределя плънката и се покрива с останалото тесто. Набожда се с вилица и се пече на 240 градуса до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: