Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Бял ориз със зеленчуци на тиган

Бял ориз със зеленчуци на тиган

Бял ориз със зеленчуци на тиган
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Крайно време е да развенчаем схващането, че здравословното хранене задължително е безвкусно и скучно, нали?"

Необходими Продукти

  • за ориза
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • сол
  • за зеленчуците
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • сол
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете ориза в мазнината. Добавете 2 ч.ч. топла вода.

Овкусете със сол и бъркайте на бавен огън, докато оризът поеме водата и омекне.

Свалете от огъня и поръсете с черен пипер.

Измийте зеленчуците, нарежете ги на тънки филийки.

Мариновайте ги с олиото и овкусете със сол. Загрейте грил тигана и изпечете зеленчуците от всички страни.

Сложете ориза на тиган в средата на подходяща чиния, а отстрани направете венец от печените зеленчуци.

Белият ориз със зеленчуци на тиган е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: