Начин на приготвяне
Пилешките бутчета се измиват и подсушават. С помощта на дървено шишче се надупчват на колкото е възможно повече места.
Прехвърлят се в купа и се поръсват със съвсем малко сол (може и без нея, тъй като соевият сос е достатъчно солен), прясно смлян черен пипер и кимион на вкус. Накрая се поливат със соевия сос, разбъркват се и покрити се прибират поне за час в хладилника, за да се овкусят.
В дълбок тиган с незалепващо покритие пилешките бутчета се запържват в олиото много хубаво до златисто от всички страни. След това котлонът се намалява и тиганът се захлупва, докато пилешкото стане напълно сготвено.
Готовите бутчета се изваждат от тигана и в същата мазнина се запържват лукът и морковите, постепенно се добавят чушките, грахът, царевицата и печурките.
Тиганът се захлупва, като зеленчуците се разбъркват от време на време.
След като се позадушат зеленчуците, се добавя измития ориз и се налива горещият пилешки бульон.
Разбърква се периодично, докато оризът стане напълно сготвен.
По желание при сервиране може да обезкостите бутчетата, аз предпочетох да ги сервирам цели върху зеленчуците с ориз.
Добър апетит!