Начин на приготвяне
В купичка чукваме яйцата, разбъркваме ги и прибавяме подправките - хималайска сол, кориандър, черен пипер и куркума.
Загряваме шарлан в керамичен тиган с незалепващо покритие и изпържваме яйцата, като бъркани, ала с бързи движения, се стараем да постигнем едри парченца.
След като са готови, ги изсипваме в отделен съд, за да изчакат реда си. Не изключваме котлона, а в същия тиган загряваме шарлан - около 3 с.л. и задушаваме нарязаните на малки кубченца моркови и лука.
След като поомекнат прибавяме и граха от буркана, разбъркваме и подправяме с черен пипер и хималайска сол.
През това време в отделна купа рендосваме карфиола равномерно на едро ренде, като се стараем да постигнем вид на ориз.
Добавяме снежно-белия зеленчук в тигана и разбъркваме старателно, докато се запържи и след около 5 минути сипваме предварително изпържените яйчица на големи парченца.
Разбъркваме всичко заедно и поднасяме в красиво блюдо, украсено с листенца пресен босилек!
Крехкия хрупкав карфиол е достоен заместител на ориза!
Чудно Вкусно!