Орехчета от детството

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Орехчета от детството
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Орехчета от детството - любими на малки и големи"

Необходими Продукти

  • пудра захар - 1/2 ч.ч.(200 г вместимост)
  • яйце - 1 бр
  • краве масло - 125 г
  • кисело мляко - 100 г
  • брашно - 3 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • есенция
  • За пълнеж
  • нишесте - 1/2 пак. (30 г)
  • прясно мляко - 350 мл
  • шоколад - 50 г за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват мекото масло с пудрата захар, прибавя се яйцето, киселото мляко, щипка сол и есенцията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто за сладки.

От тестото и се правят топчета с големина 5 гр. Използвах електрическа преса за орехчета, която се загрява предварително.

Орехчетата се пекат за около 3-4 минути, до светло кафяв цвят. С помощта на ситно ренде зачистих ръбчетата, за да се получи перфектна черупка на нашите сладки орехчета.

Нишестето се приготвя по описание на опаковката.

С леко охладеното нишесте, към което се добавят трохите от рендосаните черупки, се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета.

По желание слепените сладки се потапят в разтопен шоколад.

Сладките орехчета от детството се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: