Начин на приготвяне
Замесваме си тестото от изброените продукти като първо разбиваме яйцата със захарта, маста (маслото), киселото мляко и ванилията, а след това добавяме и пресятото брашното със содата. Трябва да се получи меко тесто.
Откъсваме си малко и слагаме в отворите на преса за печене с форма на орехчета.
Печем си орехчетата в пресата на котлона. Оставяме да изстинат.
За крема сложете в тенджера 400 мл от прясното мляко със захарта и сложете да заври на ниска температура, аз слагам на 5. Разбърквайте периодично, за да не ви загори.
В купа сложете яйцата, останалото прясно мляко и брашното. Разбийте до гладка смес.
Щом заври млякото със захарта, махнете от котлона. На тънка струйка добавете яйчената смес и маслото нарязано на малки бучки. Върнете на котлона и изчакайте да заври.
Махнете от котлона, сложете смлените орехи и разбъркайте. За аромат на крема слагаме какаото и коняка, и пак разбъркваме.
Покрийте млечния крем със стреч фолио и оставете напълно да изстине.
Във всяка половинка на орехче слагам крем и залепваме две по две.
Поднесете домашните орехчета с чаша ароматно кафе.
Ако рецептата ти харесва, опитай непременно и другите ни рецепти за слепени сладки, напукани сладки или тези неверояни меденки.
Коментари