Начин на приготвяне
В купа се разбиват мекото масло с пудрата захар, прибавя се яйцето, киселото мляко, щипка сол и есенцията. Прибавя се пресятото брашното и се замесва меко тесто за сладки.
От тестото и се правят топчета с големина 5 гр. Използвах електрическа преса за орехчета, която се загрява предварително.
Орехчетата се пекат за около 3-4 минути, до светло кафяв цвят. С помощта на ситно ренде зачистих ръбчетата, за да се получи перфектна черупка на нашите сладки орехчета.
Нишестето се приготвя по описание на опаковката.
С леко охладеното нишесте, към което се добавят трохите от рендосаните черупки, се пълнят изпечените тестени черупки и се слепват по две, за да се получат цели орехчета.
По желание слепените сладки се потапят в разтопен шоколад.
Сладките орехчета от детството се оставят да престоят поне една нощ, за да омекнат.