Начин на приготвяне
Отделят се белтъците на 4 яйца. Четири жълтъка се смесват със захарта, накрая се добавя кафето и се разбърква всичко. Постепенно се добавят 200 грама брашно, смесено със содата и с половината орехи.
Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към тестото. Тестото се излива върху намазана с мазнина и поръсена с 20 грама брашно тава.
Пече се на 220 градуса до готовност и се охлажда. Блатът се разрязва на две. Кремът се приготвя, като прясното мляко се смесва с останалото брашно и ванилията и се вари до сгъстяването при непрекъснато бъркане.
Охлажда се и се смесва с 200 грама масло, разбито с един жълтък и с пудрата захар. Разбива се до гладка смес. Единият блат се намазва с половината крем, отгоре се слага другият и се намазва с останалия крем.
Приготвя се глазура от шоколада, който се разтопява с останалото масло на водна баня. Тортата се залива с глазурата и се украсява с орехи.