Пържоли с гъбен сос

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Пържоли с гъбен сос
Снимка: Людмила
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Пържоли с гъбен сос - любима класика на няколко поколения."

Необходими Продукти

  • кралски печурки - 150 г
  • пържоли - 4 бр. свинско филе
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • краве масло - 30 г
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • зеленчуков бульон - 1 брой в 500 мл вода
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо запечатах пържолите на тиган, моите този път са от свинско филе, но може всякакви. След това ги залях с бяло вино, оставих на слаб котлон да изпари виното.

Сосът приготвих от нарязани кралски печурки, задушени в масло, заедно с лук, на тънко и ситно, с една скилидка чесън, с дафинов лист и зрънце чер пипер.

Като омекнат, добавям брашното, заливам с бульона и варя до желана гъстота.

Готовите свински пържоли заливам с гъбен сос, към който съм добавила каквото е останало при пържолите от заливката им.

Пържоли с гъбен сос - любима класика на няколко поколения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Много вкусно!
14.05.2023 08:13
1