Начин на приготвяне
Смесете телешката, свинската и агнешката кайма.
Добавете много ситно нарязания лук, солта и черния пипер, размесете хубаво и оставете на страна.
В голяма купа пресейте брашното със солта.
Счупете яйцето в мерителна чаша, добавете водата, за да стане 150 мл общо.
Разбъркайте яйцето с водата, добавете към брашното и замесете меко тесто за пелмени.
(С хлебопекарна или статичен миксер измесването е по-лесно).
Разточете тестото върху набрашнения плот на кора и изрежете кръгчета.
Във всеки кръг поставете по 1 препълнена ч.л. от плънката.
Хубаво залепете краищата, за да се получи полукръг и след това съеденете двата края на полукръга.
От това количество се получават около 40 бр. пелмени.
В голяма тенджера сипете водата, дафиновия лист и солта.
Пускайте поетапно пелмените с кайма във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варете около 7 минути.
Сервирайте пелмените по уралски със заквасена сметана или сос за пелмени, докато са горещи.