Начин на приготвяне
В тенджера с вряща подсолена вода с дафинови листа сложете пелмените да се варят. Готови са, когато започнат да се издигат над водата.
Извадете ги с решетъчна лъжица и сложете в гевгир да се изцедят от водата. Прехвърлете в подходящ съд или купа.
Докато все още се варят, нарежете доматите на ситно.
В тиган запържете леко доматите, добавете аджика към нарязаните домати, вкусът ще зависи от степента на лютивината, както и от соевия сос.
Ако нямате аджика, добавете към доматите парче люта нарязана чушка.
Разбъркваме добре получения сос и в него заливаме сварените пелмени, овкусени с масло.
По желание можете да добавите малко от бульона, в който са се варили пелмените, към чиниите.
Поръсете с кориандър или други любими билки, добавете малко балсамов оцет.
Получава се вкусно ястие с известна азиатска нотка.
Пикантните пелмени по азиатски са готови.