Начин на приготвяне
Аджапсандал е популярно грузинско ястие.
Има много рецепти за това ястие.
Всяка домакиня в Грузия го приготвя по свой начин.
Тази рецепта е без пържене.
Измийте патладжаните, чушките и домати, обелете лука.
Покрийте тава с алуминиево фолио, сложете патладжаните, чушките, доматите и лука и покрийте ги с алуминиево фолио.
Печете във фурна на 190 °C за около 60 минути.
След това охладете и обелете зеленчуците.
Нарежете ги на кубчета, добавете стрития чесън и подправките.
При сервиране на това кьопоолу може да поръсите с пресни билки по свой вкус.
Аджапсандали може да се сервира топло и студено като салата, като гарнитура към месо или като самостоятелно ястие.
Аджапсандалът на фурна е вкусно, ароматно и много здравословно ястие.
Коментари