Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кьопоолу»Кьополу с патладжани и капия

Кьополу с патладжани и капия

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кьополу с патладжани и капия1 / 5
19/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
"Кълцано кьополу с патладжани и капия - ароматна класика от Турската кухня!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 500 г
  • чушки - 250 г от сорта Капия
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1 к. ч. . /зехтин
  • магданоз - 1/4 връзка
  • оцет
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се измиват и почистват, опичат се и като изстинат, се обелват.

Доматите се измиват, попарват се с вряща вода, охлаждат се и също се обелват.

След това пиперките, патладжаните и доматите се нарязват на дребно и заедно с обелените скилидки на чесъна се разбиват с миксер или се счукват в дървено хаванче. Към полученото Кьопоолу се прибавят при непрекъснато разбиване олиото и оцетът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
55
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Уау! И преди и след пасирането,топ вкусно!
16.08.2023 18:42
Nikolina Georgieva
Nikolina Georgieva
Количеството е като за гости. Доста излиза - една малка тенджерка, но пък е вкусно
17.07.2023 12:55
2
Христо Славейков
Христо Славейков
Кьопоолу класика!!!
03.07.2022 18:19
2
никихристо
никихристо
умирам за кьопулу аввввв
12.04.2014 14:44
2
ава
ава
по- скоро е за мазане на филия
08.11.2012 21:18
1
Джоко
Джоко
Интересно! Кьопоолуто не е пюреобразно, напротив! Трябва да бъде като салата; да може да се яде с вилица!
24.09.2012 20:38
6