Начин на приготвяне
Почистете чушките от семенната част и дръжките.
Измийте ориза и челядинките.
Почистете лука и го нарежете на ситно.
Задушете лука в олиото в подходящ съд.
След като лукът омекне, добавете нарязаният на кубчета домат.
Гответе 5-6 минути, като разбърквате.
Добавете измития ориз и челядинките.
Гответе на бавен огън, при непрекъснато бъркане, докато оризът промени цвета си.
Добавете каймата, като предварително сте я размили с малко вода.
Разбърквайте постоянно, за да не залепне оризът.
Когато течността се оеме от ориза, махнете тигана от котлона и добавете свежите подправки, нарязани на ситно.
Охладете леко сместа и напълнете чушките.
Подредете чушките в дълбока тава и налейте топла вода до 1/2 от чушките.
Сложете тавата във фурната и изпечете на 200 °C до златист загар.
По време на печенето обърнете пълнените чушки, за да могат да се запекат равномерно.
Много ароматни и вкусни пълнени чушки с ориз и челядинки!