Начин на приготвяне
Почистете чушките от дръжките и семето. Наредете ги в правоъгълна тавичка.
Нарежете праза на дребно, чушката и моркова на малки кубчета и ги задушете в малко олиото в дълбок тиган.
Сипете ориза и разбъркайте. Подправете с червения пипер, сол и черен пипер на вкус. Налейте една чаша гореща вода и гответе до пълното и поемане от ориза.
Налейте втората, пак гответе до поемането й, налейте третата, отново нека я поема и сипете последната четвърта чаша вода и доматите.
През цялото време бъркайте периодично, за да не загори ориза на дъното. Гответе толкова, че плънката да не остане много суха. Прибавете нарязания на ситно магданоз и разбъркайте. Свалете от котлона.
Напълнете чушките добре и полейте отгоре по тях малко олиото навсякъде. Печете в загрята фурна на 220 градуса до запичане на чушките.
В тавичката ще се образува малко сосче от плънката и чушките, с което полейте при сервиране.
Класическите пълнени чушки с ориз са готови.
Коментари