Начин на приготвяне
Днес приготвих нещо за първи път, а именно тази вкусна салата с булгур, кейл и аспержи.
Да си призная, не очаквах да ни се хареса така комбинацията за салата с булгур.
Ето как я направих! Първо, сварих булгура по указанието на пакета.
А по време на варенето приготвих аспержите. Измих под течаща студена вода и премахнах жилавата част от стъблото им.
Поръсих ги със сол и зехтин, да са добре намазани. След това ги гриловах на тиган от всички страни, общо за около осем-десет минути.
Готовия булгур отцедих, поставих в чиния и към него добавих почистен и измит кейл, накъсан на парченца, без дръжките. Следва магданоз.
Овкусих със дресинг, отгоре подредих аспержите. И накрая нарязани на едро сварени яйца към салатата с аспержи.
Вкусно предястие, а защо не и леко ястие за вечеря?