Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Булгур с аспержи и кейл

Булгур с аспержи и кейл

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Булгур с аспержи и кейл3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Днес приготвих нещо за първи път, а именно тази вкусна салата с булгур, кейл и аспержи. Да си призная, не очаквах да ни се хареса така комбинацията."

Необходими Продукти

  • аспержи - 100 г
  • булгур - 1 ч.ч.
  • сол
  • кейл - 5 малки листа
  • магданоз - 3 клонки или повече
  • зехтин - 2 с.л.
  • За дресинга
  • зехтин - 3 с.л
  • лимонов сок - на вкус
  • сол
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Днес приготвих нещо за първи път, а именно тази вкусна салата с булгур, кейл и аспержи.

Да си призная, не очаквах да ни се хареса така комбинацията за салата с булгур.

Ето как я направих! Първо, сварих булгура по указанието на пакета.

А по време на варенето приготвих аспержите. Измих под течаща студена вода и премахнах жилавата част от стъблото им.

Поръсих ги със сол и зехтин, да са добре намазани. След това ги гриловах на тиган от всички страни, общо за около осем-десет минути.

Готовия булгур отцедих, поставих в чиния и към него добавих почистен и измит кейл, накъсан на парченца, без дръжките. Следва магданоз.

Овкусих със дресинг, отгоре подредих аспержите. И накрая нарязани на едро сварени яйца към салатата с аспержи.

Вкусно предястие, а защо не и леко ястие за вечеря?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: