Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Мус от ягоди, сметана и бял шоколад

Мус от ягоди, сметана и бял шоколад

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мус от ягоди, сметана и бял шоколад5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
2 мин.
Общо
17 мин.
Порции
4
"Сервирайте ягодовия мус украсен с нарязани ягоди и настърган бял шоколад. Да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • ягоди - 300 г + за украса
  • захар - 40 г
  • бял шоколад - 140 г
  • сметана - 200 мл студена
  • желатин - 2 листа от малките или 1 и 1/2 от големите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете белия шоколад. Ягодите почистете и нарежете на парченца. Теглото, посочено в рецептата, е на почистени ягоди.

Накиснете желатина в 200 мл студена вода и оставете да се хидратира.

В чиста купа разбийте сметаната до кремообразност и я приберете в хладилника.

Сложете на котлона тенджерка със нарязаните ягоди, настъргания бял шоколад и захарта. Загрейте до 80 °C и бъркайте около две минути или докато шоколада се разтопи.

Дръпнете от огъня, сложете желатина (добре отцеден от водата) и пасирайте.

Изчакайте ягодовата смес да поизстине (20 минути) и смесете със сметаната, като бъркате внимателно, за да остане пухкава.

Разпределете ягодовия мус в 4 чашки и приберете в хладилника за 2 часа.

Сервирайте ягодовия десерт украсен с нарязани ягоди и настърган бял шоколад.

Да ви е сладко с моя мус от ягоди, сметана и бял шоколад!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: