Винено желе с киви

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Винено желе с киви2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • киви - 4 бр.
  • кокос - 2 с.л.
  • лимони - 3 бр.
  • желатин - 20 г
  • сметана - 1 ч.ч.
  • захар - 5 с.л.
  • бяло вино - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 200 мл студена преварена вода. След като набъбне, се прецежда през сито. Виното, сока от трите лимона и захарта се кипват на бавен огън и се оставят на котлона няколко минути до пълното разтваряне на захарта.

Желатинът се разтваря на водна баня и се добавя в сиропа. Кивито се разрязва на четвъртинки и всяко киви се слага в стъклена купичка, като резенчетата се подреждат красиво.

Във всяка купичка се налива по малко от сиропа, оставя се да се стегне за няколко минути в хладилника и след това се залива с останалото желе. Оставя се за 3 часа в хладилник. Сметаната се разбива и с нея се украсява желето. Поднася се, поръсено с кокосови стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: