Начин на приготвяне
Гъшият дроб се накисва в половин литър прясно мляко и се оставя за 6 часа на хладно. След това се измива много добре под течаща вода. Отцежда се, маха се ципата, дробът се натрива със сол и се нарязва на парчета.
Маята се смесва с малко топло мляко и една супена лъжица захар. Оставя се за половин час да шупне. Брашното се смесва с маслото и се реже, докато не стане на трохи. Добавя се маята, останалата захар, яйцата, водката и останалото прясно мляко и се замесва тесто.
В тава, намазана с олио, се слагат счукани на едро бадеми. Тестото се разделя на две и половината се слага в тавата. Върху тестото се слагат парчетата дроб и се покриват с останалото тесто.
Оставя се за 1 час на топло. Слага се във фурната за 5 минути на 190 градуса, след това се пече още 1 час и 10 минути на 150 градуса. Вади се от фурната, охлажда се и се обръща.
Сервира се с винено желе. То се приготвя, като виното се загрява леко и в него се добавя предварително накиснатият за половин час желатин. Сместа се разбърква и се оставя в хладилника за 4 часа. След като се стегне, се реже на парчета.