Винено свинско в гювеч

Винено свинско в гювеч
Снимка: Ирина Андреева Jolie
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Традиционен български гювеч наситен на аромати и специален винен сос"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 750 Г - от бут, без кост
  • червено вино - 150 мл
  • печурки - 250 г
  • балучка - 100 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • бульон - 1 бр. гъбен
  • брашно - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • дафинов лист - 4 листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме измитото и почистено свинско, след което го осоляваме и запържваме в тиган с половината мазнина. Когато се зачерви, наливаме виното и задушаваме за пет минути.

След това го прехвърляме в гювеч с капак. В същия тиган обработваме с останалата мазнина надребнените балучка и гъби. Поръсваме ги с подправки и добавяме брашното.

Слагаме още натрошения бульон и капваме малко вода. Оставяме цялата смес да къкри за кратко, след което с нея покриваме свинското.

Сипваме още вода, колкото да се покрият всички компоненти. Поставяме дафиновите листенца и слагаме капака на гювеча. Поставяме яденето в гореща фурна и го държим там около 60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Готв
Готв
Вода да покрие всички компоненти!! Това да не се готви в обикновена тенджера... и как гювеч в гореща фурна???
23.02.2016 14:23
10