Апетитно пиле с ориз

05/07/2014
ioana
отioanaНовак5382
"Сто рецепти за пиле с ориз имаме и всички до една са страхотни, а тази е от любимите ни "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 716
  • Преглеждания за месеца212
  • Преглеждания за седмицата25
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 3 бр.
  • ориз - 1.5 ч.ч.
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете леко подсолена вода в тенджера да кипне. Разделете бутчетата на плешка и долно бутче и ги сложете във врящата вода да се попарят за 10-15 минутки. Извадете ги и оставете настрана. Измийте ориза и отцедете водата му.

В тиган загрейте олиото и сложете ориза да се пържи, като бъркате непрекъснато. Пържете дотогава докато стане прозрачен и леко порозовее. Махнете от огъня и изсипете в подходяща за фурната тавичка. Добавете няколко зърна черен пипер или смлян на вкус и по желание. Наредете пилешкото отгоре. Сложете долната скара в тенджерата и поставете тавичката вътре.

Разредете кубчето пилешки бульон с 4 и 1/2 ч.ч. бульон в който е вряло пилето и залейте ориза.

Опитайте и ако е необходимо посолете. Включете фурната за 20 минути на 225 С, а след това на 30 минути на 200 С и допечете ястието.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Кирил Сотиров
Много хубава рецепта. Само че аз докато варих полето си пуснах малко зеленчуци в тенджерата и после залях ориза с този бульон стана супер вкусно
0
0
Теодора Мещерова
Аз използвах цяло пиле! Стана много вкусно
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв