Начин на приготвяне
Нарежете пилешкото месо на порции, ако използвате бутчета ги разделете на горно и долно. Сипете зехтина в чашка, сложете червен пипер, сол и черен пипер и разбъркайте. С тази смес намажете хубаво месото.
Почистете зеленчуците, лука нарежете на полумесеци, а картофите на едри парчета. Вземете тава и сложете парчетата пиле, добавете лука, картофите и сипете бульона.
Поставете в загрята фурна на 180 градуса да се запече месото за 45 минути. В моя случай използвах готов сварен грах от консерва, ако имате пресен грах предварително го сварете.
Извадете тавата с пилешкото от фурната, сложете граха, поръсете с чубрица и разбъркайте. Обелете чесъна и нарежете скилидките на дребно, добавете го в тавата.
Нарежете два домата на колелца и го сложете отгоре, аз имах домати чери, които разрязах на две. Сложете тавата отново във фурната за 15 минути на 180 градуса. Накрая поръсете с копър или магданоз на вкус.
Коментари