Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Вонголе по украински

Вонголе по украински

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Вонголе по украински
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Поднесете Вонголе по украински в компанията на бяло вино."

Необходими Продукти

  • миди - 500 г Вонголе
  • люти чушки - 1/2 ч.л. нарязани
  • пармезан - 1 с.л. настърган
  • готварска сметана - 100 мл
  • топено крема сирене - 100 г
  • бяло вино - 100 мл
  • босилек - 1 с.л. свеж, нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете мидите в голям загрят тиган, сложете на огъня. Добавете​ ​бяло вино и оставете на огъня, докато алкохолът се изпари и мидите се отворят.

След това добавете тънко нарязана люта чушка​, ​топено крема сирене, сметаната, малко настърган пармезан и бъркайте през цялото време украинското ястие.

След това поръсете с​ листа от зелен босилек и​ задушете всичко за 4-5 минути на среден огън.

Поднесете Вонголе по украински в компанията на бяло вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: