Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пача»Желирано прасенце по украински

Желирано прасенце по украински

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Желирано прасенце по украински1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • прасенце - 1/2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • желатин - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 10 зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Половин прасенце се сварява с обелените и нарязани на едро моркови и лук, като във водата се добавят солта и черният пипер.

Оставя се да изстине в бульона от варенето, вади се, нарязва се на едро. Парчетата се редят в голяма чиния и се украсяват с парчета моркови.

Бульонът се прецежда и се кипва, добавя се накиснатият предварително в 6 супени лъжици вода желатин. С тази смес се залива прасенцето и се оставя да се охлади 4 часа в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: