Начин на приготвяне
Изплакнете добре киноата със студена вода. Измитата киноа и водата се поставят в тенджерка (захлупена) и се готви под капак на среден огън около 15 минути, докато омекне. По желание добавете кубче зеленчуков или гъбен бульон.
Докато киноата се готви, поставете лука, чесъна и растителното масло в покрита тенджерка и ги задушете на среден огън за 5 до 8 минути или докато леко се карамелизират.
Добавете целината и морковите и гответе още 5 минути, като разбърквате често.
Добавете чушки, тиквички, домати и една чаша вода или бульон. Добавете кимион, чили на прах, кориандър, червен пипер и риган. Гответе под капак за 10-15 минути или докато зеленчуците омекнат.
Добавете сварената киноа и сол на вкус. Поръсете с кориандър и настъргано сирене, ако желаете, и сервирайте веднага.
Лекото ястие с киноа и зеленчуци е много вкусно.