Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Бутер пица с праз и целина

Бутер пица с праз и целина

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Бутер пица с праз и целина
Снимка: Станислава Вълкова
5 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Семпла, но много ароматна бутер пица с праз и целина."

Необходими Продукти

  • бутертесто - 250 г
  • прясна целина - 2 стръка
  • праз лук - 1 стрък
  • суха мащерка - 1/2 ч.л. или риган
  • сол - 1 щ.
  • черен пипер
  • натрошено сирене - 50 г
  • кокосово масло - 2 с.л. за намазване на тавата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутер пица с праз и целина за почитателите на безмесни пици и бутер изделия.

Нарежете праза и целината на 1, 5 - 2 см широки, запържете до леко зачервяване, прехвърлете в тава, добавете сол, черен пипер, мащерка или риган.

Покрийте с бутер тесто, направете дупки с вилица.

Печете бутер пицата във фурната на 180 градуса до златисто кафяво, 20-30 минути.

Обърнете тестото надолу върху чиния. Отстранете хартията.

Отгоре поръсете с мащерка и сирене. Нарежете като обикновена пица и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: