Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Италиански палачинки от тиквички

Италиански палачинки от тиквички

marcheva14marcheva14
Мастър Шеф
1k10k3k1
Италиански палачинки от тиквички3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Сервираме палачинките от тиквички със заквасена сметана и се посипва малко наситнен магданоз и копър."

Необходими Продукти

  • тиквички - 3 бр. средни, свежи
  • зелен лук - 1 връзка, пресен
  • яйца - 2 бр. L
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • универсално брашно - около 50 г (количеството зависи от тиквичките)
  • сол
  • черен пипер - смлян
  • още
  • заквасена сметана
  • копър
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Италиански палачинки от тиквички, които напомнят на кюфтенца от тиквички.

Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се, разбъркват се и се оставят за 5 - 7 минути. След това се поставят в памучна кърпа и много хубаво се изстискват.

Отново малко се посоляват и отново се изстискват с памучната кърпа. Ще пуснат доста вода, около 150 - 170 мл. може и малко повече. На мен ми е трудно да ги изстисквам в кърпата, затова след като ги посоля, ги поставям в центрофугата за салати и ги завъртам, ще пуснат водата си. Отново леко ги посолявам, разбърквам и отново ги завъртам, отново ще пуснат вода, но вече видимо ще бъдат доста сухи. Прехвърлят се в купа.

С вилица се разбиват яйцата, добавя се още малко сол и смлян черен пипер. Добавят се към тиквичките и се разбърква. Следва брашното - на няколко пъти се добавя, защото ще се прецени точно колко е необходимо, може малко повече от 50 грама, може и малко по-малко, всичко зависи от влажността на тиквичките.

Но нека да се има предвид, че сместа не трябва да е прекалено суха и ронлива, ако е такава, няма да се получат зеленчуковите палачинки. Трябва да бъде влажна и еластична, общо взето 50 г брашно е достатъчно. За ориентир на дъното на купата не трябва да има течност.

Загрява се около 3 - 4 с.л. зехтин в тиган.

Загребва се от сместа със супена лъжица и се поставя в тигана. Запържват се палачинките от тиквички и от двете страни до златисто.

Изваждат се мини палачинките и се поставят върху домакинска хартия да отнеме от мазнината.

Сервират се със заквасена сметана и се посипва малко наситнен магданоз и копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: