Начин на приготвяне
Изварата се слага в купа, в която ще се разбърква плънката.
Прибавят се яйцата и се разбърква много добре.
Постепенно се прибавя маслиновата паста и олиото при продължително разбъркване до получаване на хомогенна смес.
Тавата, в която ще се пекат мини баничките, се намазва много добре с олио, за да не залепнат при печенето. Не се пече върху хартия за печене, за да не станат сухи отдолу гръцките банички.
По диагонал на кората се слага 2 с.л. от плънката.
Кората се прегъва на две по диагонал, като плънката трябва да остане във вътрешността на прегъната кора.
След това кората се навива на руло и се оформя на малка баничка, като двата края се връзват на панделка.
Навитите банички се нареждат в намазаната с олио тава.
Отгоре се намазват с олио.
Пекат се 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
Мини гръцки банички с маслинова паста сервираме още топли за закуска.