Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата и се разбиват със захарта до пухкав крем.
След това се добавят киселото мляко и олиото.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и се добавя към сместа, като непрекъснато се бърка.
Накрая се разбърква много добре с шпатула и се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена кръгла тавичка с диаметър 26 см.
Ягодите се почистват и се режат на половинки. Черешите се измиват и се обезкостяват.
Плодовете се подреждат върху летния сладкиш.
Слага се да се пече плодовият сладкиш в загрята на 180 °C фурна за около 40 мин или до суха клечка.
Накрая се прехвърля в поднос и се поръсва с пудра захар летният сладкиш с ягоди и череши.
Да ви е сладко!