Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Сладка баница»Сладка баница с горски плодове​

Сладка баница с горски плодове​

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Сладка баница с горски плодове​
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 8
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сладка баница с горски плодове​ за всеки сладък повод и без повод"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • ​сладкарска сметана - 400 мл гъста
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимонова кора - 2 с.л. настъргана
  • череши - 50 г изчистени от костилките
  • горски плодове - 100 г
  • краве масло - 70 г несолено разтопено
  • пудра захар - 3 с.л., за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете тази рецепта за сладка баницата, ​оставете за известно време корите​ на стайна температура в опаковката им. Загрейте фурната до 180 °C.

Комбинирайте сгъстената сметана, захарта, яйцата и лимоновата кора в кана за смесване и разбийте, докато се смесят добре.

Поставете един лист кора на​ работното си място, с късата страна на кората към вас. Намажете с масло и поставете отгоре втора кора.

С помощта на пръстите ги прегънете​ във формата на хармоника.

Прехвърлете​ в центъра на 30 см кръгла тава за печене и започнете да го навивате в средата, за да прилича на роза.

Повторете с останалите кори, като го поставите около централната роза, докато тавата се напълни.

Намажете баницата с останалото разтопено масло и печете около 15 минути или докато стане леко златисто.

Изсипете равномерно крема върху изпечения сладкиш, след което разпръснете​ черешите и горските плодове навсякъде, като част от тях бутнете между корите.

Прехвърлете тавата със сладката баница обратно във фурната и печете около 30 минути до златисто.

Извадете от фурната и оставете да се охлади за 10 минути, преди да поръсите сладка баница с горски плодове​ отгоре с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: