Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Пъстърва с шампанско и сметана

Пъстърва с шампанско и сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пъстърва с шампанско и сметана2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пъстърва - 600 г
  • сметана - 200 г
  • лук - 4 глави
  • олио - 3 с.л.
  • шампанско - 200 мл
  • копър - 5 стръка
  • сол - 1 щипка
  • черен пипер - ¼ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства, измива се и се подсушава. Осолява се, поръсва се с черен пипер, слага се в тавичка, намазана с мазнина. В коремчето на рибата се слага нарязаният копър, смесен с малко сол.

Лукът се реже на ситно и се запържва в останалото олио. Половината лук се слага върху рибата. Полива се с шампанско.

Пече се 25 минути на 220 градуса.

Останалият лук се смесва със сметаната, кипва се и се вари 3 минути на бавен огън. Рибата се сервира със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: