Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с шампанско, гъби, топено сирене и сметана

Пилешко с шампанско, гъби, топено сирене и сметана

Пилешко с шампанско, гъби, топено сирене и сметана
Снимка: Петя Славчева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 500 г
  • гъби - 200 г
  • топено сирене - 80 г за намазване
  • течна сметана - 150 мл
  • шампанско - 200 мл
  • подправки - по избор
  • чесън - 3 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мариновайте пилешкото месо с подправки по избор и малко шампанско. Оставете го да престои около 1-2 часа.

Загрейте малко мазнина и запържете гъбите с чесъна, сипете шампанското и оставете сместа да къкри. Междувременно запечете леко месото на тиган, колкото да се запечатат подправките.

Сложете го в тавичка заедно с гъбената смес, малко олио и вода. Завийте с фолио и печете около 15 минути. Махнете фолиото и оставете месото да се запече до получаването на приятен златист цвят.

Когато шампанското се изпари, добавете топеното сирене и сметаната. Оставете соса да се сгъсти до желаната гъстота. Сервирайте месото с достатъчно количество сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Русиана Михайлова
Русиана Михайлова
Това е страхотно :) Браво, Петя, наистина впечатляващо изпълнение, замислям се за тези дни да спретна и аз идейката.
01.02.2016 15:52