Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Кошнички»Кашкавалени кошнички със зелен фасул

Кашкавалени кошнички със зелен фасул

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кашкавалени кошнички със зелен фасул1 / 2
20/08/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • зелен фасул - 2 консерви
  • пармезан - 150 г
  • бадеми - 50 г
  • маслини - 100 г (без костилки)
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 5 стръка
  • мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 100 мл
  • сол - ½ ч.л.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се отцежда. Магданозът и чесънът се нарязват на ситно. Смесват се зехтинът, медът и лимоновият сок. Добавят се магданозът, чесънът, солта и черният пипер. Разбива се в блендер. Маслините се режат на половинки.

Бадемите се режат на едро. Фасулът се смесва с медената смес. Добавят се маслините и всичко се оставя в хладилника. Приготвят се кошнички, като кашкавалът се настъргва.

В тефлонов тиган се слага по 1 супена лъжица от кашкавала. Получава се кръг, който се сваля с шпатула, слага се върху обърната с дъното нагоре чаша, покрива се със салфетка и се притиска.

След като изстине, се маха внимателно. След като всички кошнички са готови, се пълнят с плънката и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: