Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Борш»Литовски студен борш

Литовски студен борш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Литовски студен борш
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Разхлаждащ, вкусен и засищащ литовски студен борш."

Необходими Продукти

  • кефир - 1 л
  • цвекло - 2 бр. сварено
  • краставици - 1 бр.
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • зелен лук - 2 с.л. нарязан
  • сол
  • черен пипер - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото и краставицата се настъргват на едро, слагат се в подходящ съд или тенджерка.

Добавят се​ кефирът, ситно нарязан копър, подправя се на вкус с черен пипер и сол.

Ако е гъсто, можете да го разредите с мляко, или с минерална вода, но не трябва да е много течно. Сервира се със заквасена сметана, варено яйце и печени картофи.

Като добавка може​ да сварите няколко броя картофи до полуготовност с кората и след това да ги изпържите в олио.

Това не е типичният топъл борш и напомня донякъде на нашенския таратор.

Разхлаждащ, вкусен и засищащ литовски студен борш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: